Servicii protectia muncii
Protecția muncii. Mai mult decât o cărticică și o semnătură.
28 martie 2019
Persoană desemnata
Lucrătorul desemnat
1 august 2019
Vezi tot

Cât ar trebui să facă prestatorul de servicii de protecția muncii și cât ar trebui angajatorul să cunoască legislatia SSM ?

Fiecare companie când incheie un contract o firmă de prestari servicii de protecția muncii, se așteaptă să nu aibă nimic de făcut și nicio bataie de cap cu aceste aspecte.
Ceea ce este firesc, dacă tot plătesc o firmă, atunci de ce să îmi mai bat capul cu protecția muncii ?

Însă puțini cunosc că administratorul sau conducătorul locului de muncă nu este exonerat de repercursiunile nerespectării legislatiei SSM.

Cine răspunde de protecția muncii în fața legii ?

 

Implicarea conducerii în aspectele legate de protecția muncii

Noi sfătuim ca administratorul sau conducerea unității să se implice cât mai mult în tot ceea ce ține de protecția muncii.
Astfel se crează o percepție favorabilă, pro – protecția muncii, un exemplu de urmat.
De-asemenea angajații văd că exista o preocupare pentru siguranța și protecția lor la locul de muncă.

Conducerea unității trebuie să țină cont de sfatul inspectorului de protecția muncii. Trebuie să urmărească activitatea acestuia, sau chiar să il solicite pentru lămuriri.

Preocuparea aceasta indică un respect al societății față de angajați dar și față de colaboratori. O firma care se preocupa frecvent de protecția muncii la locul de muncă arată seriozitate în tot ceea ce face.

 

                       
Sfaturi și sugestii !

       

Nu lăsa totul la mâna unui serviciu de protecția muncii !

Chiar dacă tu ști că plătești ca să nu ai probleme, serviciul de protecția muncii poate avea scăpări, sau pur și simplu uită de o activitate. E bine ca în orice firma, conducerea sau persoana responsabilă să cunoască activitățile care trebuie întreprinse de serviciul extern.

 

Cum pot ști ce are de făcut un serviciu de protecția muncii ?

Fie poți stabili de la început un calendar al activităților, fie poți urma cel mai simplu curs de protecția muncii de unde poți afla foarte multe informații.

 

Atenție!

Faptul că unele servicii de protecția muncii vin și fac totul, iar tu doar semnezi fișele este un fals ajutor. Este de fapt un anti-serivciu, având ăn vedere că răspunderea cum spuneam revine tot administratorului.

Recomandăm ca administratorul sau conducerea unității să se implice în instruiri, consemnarea fișelor, verificarea locurilor de muncă, identificarea riscurilor de accidentare, achiziția echipamentelor de protecție, în planul de prevenire și protecție.